Regel het op afstand

vog online

Ergens naartoe gaan om je papieren te moeten regelen is er gelukkig niet meer bij, een vog online aanvraag is een van de vele verklaring die je via internet aan kunt vragen. Op de website vog-aanvraag.info vraag je bijvoorbeeld de Verklaring Omtrent het Gedrag aan, kort gezegd wordt er gekeken of je afgelopen tijd een strafblad hebt gepleegd die je functioneren in de weg kan staan. Niet alle jaren worden teruggekeken, ben je tot 23 jaar dan wordt er maar twee jaar gekeken. 

vog online

Wat is een terugkijktermijn

Bij een vog online aanvraag wordt er ook teruggekeken of je de afgelopen tijd strafbare feiten hebt gepleegd, dit betekent overigens niet dat je geen vog meer kunt krijgen. Afhankelijk van de functie wordt er bepaald hoeveel jaar er wordt gekeken, de normale tijd van terugkijken is vier jaar. Maar heb je een functie bij de overheid of het rechtssysteem dan wordt er tot tien jaar gekeken. Bij bepaalde delicten wordt er zonder beperking gekeken, bijvoorbeeld een zedendelict kent geen beperking bij het terugkijken.

Gemak van het online aanvragen

Je vraagt je natuurlijk af wat er zo eenvoudig is aan een vog online aanvraag, om te beginnen hoef je er de deur niet voor uit en kun je het doen wanneer het jou uitkomt. Al is het midden in de nacht of in het weekend, er is geen tijd aan gebonden. Nog een voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een ambtenaar op het gemeentehuis, over het algemeen sta je toch in de rij te wachten tot je aan de beurt bent. Wil je ook snel je vog aanvragen ga dan naar vog-aanvraag.info.