Het juiste zit sta bureau vinden

We horen het steeds vaker: zitten is het nieuwe roken. Er worden campagnes gevoerd tegen roken, op veel sportlocaties en scholen is roken verboden en de sigaretten en tabak worden elk jaar duurder. Op die manier draagt de overheid bij aan een gezondere samenleving. Maar welke maatregelen en acties worden genomen om ons lichaam gezond te houden tijdens onze werkzaamheden? Tijdens kantooruren zitten we namelijk te veel en dit is slecht voor ons lichaam. Fysieke klachten kunnen ontstaan wanneer mensen te lang zitten. Dit is niet meteen merkbaar, de klachten spelen langzaam op, maar kunnen dan voor langere periode aan blijven houden.

Zit sta bureau

Een goede manier om te voorkomen dat je te lang zit tijdens je werkzaamheden, is om een zit sta bureau aan te schaffen. Je kunt dit ook aan je werkgever vragen, in sommige gevallen kun je dit bureau vergoed krijgen door het bedrijf waar je werkt. De naam verklapt al wat de functie is: met een zit sta bureau kun je zowel zittend als staand je werk doen. Dit heeft als voordeel dat je dus niet een hele werkdag op je bureaustoel moet zitten. Je kunt dus kiezen hoe jij je werk wil uitvoeren. Sommige zit sta bureaus kun je automatisch verstellen. Dit is erg handig aangezien je zo niet hoeft te draaien aan knoppen om het bureau te verstellen.

Het goede zit sta bureau vinden

Wanneer je een zit sta bureau wilt aanschaffen, is het verstandig dat je goed onderzoek doet naar je wensen en behoeftes. Daarnaast is kwaliteit ook erg belangrijk: je wilt niet dat je nieuwe bureau na een paar maanden alweer kapot is. Vraag aan je werkgever om een vergoeding, meestal valt hier wel iets voor te regelen. Het aanschaffen van een zit sta bureau kan daarom enige tijd in beslag nemen. Je kunt op internet alle mogelijkheden tegen elkaar afwegen. Hierbij kun je ook kijken naar het materiaal, de functies en de prijs. Op deze manier kun je een goede en overwogen keuze maken, waarna je tot aankoop over kunt gaan. Een zit sta bureau zorgt er niet alleen voor dat je productiever je werk kunt doen, maar ook dat je lichaam gezonder blijft! Alleen maar voordelen dus.