De verschillende leuke steden in Nederland

Leuke steden Nederland

Nederlanders staan erom bekend dat zij ieder jaar veel stedentrips maken. Sommige Nederlanders maken er wel meerdere per jaar. Echter is dit in veel gevallen naar het buitenland. De oorzaak hiervan kan zijn dat zij denken dat er in Nederland weinig te doen is. Dit is absoluut niet zo, er zijn namelijk verschillende leuke steden in Nederland. Bovendien is de diversiteit tussen alle verschillende steden groot. 

Leuke steden Nederland

Leuk stad in de randstad

Als mensen denken aan een stedentrip in Nederland, denken zij al vaak aan de randstad. Dit is logisch, de randstad heeft namelijk veel bijzondere en grote steden te bieden. Rotterdam is één van deze steden, de stad beschikt over meerdere diverse hotspots. Eén van deze hotspots is de Erasmusbrug. De Erasmusbrug ligt vlakbij de Kop van Zuid. Hier staan allerlei bijzondere appartementen en kantoren. Een combinatie van deze twee zorgt voor een indrukwekkende skyline. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een watertaxi. Je kunt voor een paar Euro gebruik maken van dit vervoersmiddel. De watertaxi kan je naar meerdere verschillende locaties brengen. Het is een aanrader om met de watertaxi onder de Erasmusbrug door te varen. 

Leuke steden Nederland

Leuke stad buiten de randstad

Wil je een naar een bijzondere stad, maar heb je geen zin in de drukte van de randstad? Kijk dan eens of de stad Den Bosch iets voor je is. Deze stad ligt in Noord-Brabant en is een heuse trekpleister voor toeristen, echter is de stad redelijk rustig. Ben je in Den Bosch? Zorg dan dat je langs Jan de Groot gaat voor een echte Bossche bol. Daarnaast kun je in Den Bosch een boottochtje maken over de Binnendieze.