Zo moet je een kinderopvang inrichten

inrichting kinderopvang

De term leermiddelen wordt gebruikt als verzamelterm voor alle middelen die je gebruikt om kinderen iets te leren. Leermiddelen zijn dus met name op scholen onmisbaar. Het is echter ook een zeer brede term. Zo worden leermiddelen ingezet om bepaalde vakken te leren maar ook om bijvoorbeeld kinderen in beweging te krijgen. Voorbeelden van inrichtingen van een kinderopvang zijn:

  • boeken
  • educatief speelgoed
  • pennen, schriften en schrijfopdrachten
  • posters of borden met informatie 
  • digitale leermiddelen

Dit is slechts een greep uit een aantal leermiddelen die vaak voorkomen op scholen. Er zijn een heleboel vakken waarbij ze nodig zijn, zoals rekenen en taal. Ook tijdens gym of op het schoolplein kun je leermiddelen inzetten.

inrichting kinderopvang

Digitale leermiddelen 

Digitale leermiddelen zien we steeds vaker voorkomen. Dit zijn leermiddelen die digitaal worden ingezet, bijvoorbeeld op een laptop of een tablet. Digitale leermiddelen zijn niet alleen handig maar bijna onmisbaar omdat het vandaag de dag erg belangrijk is dat een kind leert omgaan met de digitale wereld. 

Ieder kind een kans

Bij het inzetten van digitale leermiddelen moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het is namelijk nodig dat ieder kind een laptop of tablet heeft. Daar kun je niet zomaar vanuit gaan. Er zijn ook kinderen van ouders die niet zoveel te besteden hebben. De kans bestaat dat zij niet zomaar een laptop beschikbaar hebben voor ieder kind. Het is dan als school zaak om op tijd op te merken dat een ouder hulp nodig heeft hierbij. Je kunt eventueel als school hierin faciliteren. 

Andere soorten leermiddelen

Natuurlijk kun je niet uitsluitend voor digitale leermiddelen kiezen. Het is altijd belangrijk om een balans te vinden tussen de verschillende leermiddelen, en speelgoed en boeken mogen ook zeker niet ontbreken. Ondanks de digitalisering is het bovendien belangrijk dat kinderen leren schrijven.