Bidden in Almere

De moslimgemeenschap in Almere kan al hamdoulilah op verschillende plaatsen terecht in deze diverse stad. De stad biedt verschillende moskeeën en zelfs een grote islamitische begraafplaats.

Gebedstijden in Almere

De gebedstijden in Almere verschillen niet veel met die van Amsterdam. Uiteraard moet je wel de gebedstijden volgen van de stad waar je op dat moment aanwezig bent.

Het gebed kan gelukkig overal ter wereld worden uitgevoerd. Er is een hadith overgeleverd dat onze prachtige profeet sws hierover heeft gezegd.

De gehele aarde is als een moskee, behalve de begraafplaatsen en de wasruimten. (at-Tirmidhi en Ibn Maadjah)

Waar kan je het beste bidden?

Wij leven al hamdoulilah in een land waar de uitvoering van het gebed bijna overal mogelijk is. Toch kun je voor je eigen veiligheid en gemoedsrust het beste jouw toevlucht zoeken in de moskee. Als je in Almere bent kun je tijdens de gebedstijden in Almere op zoek naar de dichtstbijzijnde moskee.

Omdat Nederland geen islamitisch land is, kan het mensen namelijk verbazen als je het gebed verricht bij bijvoorbeeld een tankstation. Ook wordt er door de media veel negatieve informatie naar buiten gebracht over moslims. Hierdoor zijn mensen onterecht bang en kunnen ze schrikken als ze ons zien bidden op straat.

Als de gebedstijd is aangebroken, gaat het salat natuurlijk voor alles. Heb je geen alternatief dan zul je wel moeten. Maar als het lukt is het naar mijn advies beter om te proberen in je eigen huis of de moskee of een speciale gebedsruimte. Wa Allaho A3lam.

Moslims in Europa

Door recente gebeurtenissen is de angst voor moslims in Europa weer toegenomen. In Frankrijk zijn er afbeeldingen geweest die als belediging of spot voor onze perfecte profeet sws werden gebruikt. Ook hier in Nederland heeft Geert Wilders zulke prenten gebruikt. Dit kan niet anders zijn dan met een negatief en lelijk doel. Wij als moslims hebben instructies gekregen van onze profeet hoe wij in zulke situaties moeten reageren. Dit is absoluut niet met geweld.

Reactie als Ummah

De spotprenten waren overigens zo belachelijk dat wij als gemeenschap niet eens beledigd moeten zijn. Onze profeet was de meest prachtige mens en die tekeningen lijken in de verste verte niet op hem.

Wij moeten ons samen richten op onze salat, zakat en liefde voor de medemens. Wij zullen dan een voorbeeld zijn voor allen en onze ummah zal dan nog meer groeien in sha Allah.