Snowboarden leren doe je zo

Een snowboard kopen en snel op weg naar wintersport in zo’n overheerlijk land in de kerstvakantie. Dat is de gedachte die veel mensen hebben, dat ze binnen geen tijd als een meester op de piste staan, niets is minder waar wanneer ze daadwerkelijk op de latten staan en naar de afgrond kijken vanaf het topje van de berg. Wintersport is namelijk wat veel kinderen vanaf een erg jonge leeftijd leren en voor een goede reden, want je pakt het niet binnen een weekje op. Lessen zijn ook erg prijzig, dat is waarom mensen er niet gauw aan beginnen. Het is ook niet de bedoeling dat je dan niet meer uitkijkt naar de wintersport. Nee, je moet het gaan oefenen, maar hoe doe je dat het snelst en het goedkoopst?

Beginnen met snowboarden in ons Nederland

Ten eerste moet men een snowboard kopen, want zonder snowboard kom je nergens. Dit hoeft niet gelijk de allerbeste te zijn, maar een beginnersboard is meer dan voldoende om te beginnen met het leren, en om de eerste paar keren van de piste af te gaan. Ook moet je gaan nadenken waar je wilt gaan leren. Wanneer je op wintersport al bent, is het zonde als je dan nog snowboarden moet gaan leren, daarom is het misschien een betere keuze wanneer je begint met leren in Nederland. Hier kan je op een goedkope manier kennis maken met het glijden op een lat van een helling af. Hierdoor overwin je angst en kan je snel het gevoel krijgen, hoe je je evenwicht moet houden.

Op de piste je techniek perfectioneren

Wanneer je in de Nederlandse skihal je skills hebt bemachtigt is het eindelijk tijd om naar het skigebied te trekken. Hier kan je wanneer je het durft al op de piste stappen. Het advies is eerst om even te oefenen op de babypiste, hier kan je het gevoel van echte sneeuw ervaren. Wanneer je helemaal gewend bent aan het gevoel, kan je de blauwe en rode pistes pakken, hier kan je verder oefenen op een normaal tempo, totdat je gevorderd genoeg bent om de zwarte piste af te dalen. De zwarte piste is hierbij het eindpunt en is de grootste uitdaging die je kan krijgen. Naast oefening is de skihal natuurlijk ook uitstekend geschikt voor het testen van je snowboard en snowboard schoenen.