Een senioren telefoon met SOS knop

senioren telefoon

Veiligheid is voor iedereen van belang. Ook wanneer je als ouder persoon zelfstandig wenst te wonen. Niet voor iedereen is dit mogelijk om waar te maken, maar wanneer je nog stabiel genoeg bent kun je gerust woonachtig zijn in jouw eigen vertrouwde omgeving. De garantie dat je veilig woont kan helaas niet gegeven worden. Maar je kan het wel vergroten door een senioren telefoon met SOS knop aan te schaffen. Met één druk op de knop worden er maximaal vijf persoon gewaarschuwd. 

senioren telefoon

Waarom een senioren telefoon?

Ouderen willen steeds vaker zelfstandig blijven wonen wat ontzettend logisch is. Echter ben jij als kind of kleinkind hier niet happig op. Hiervoor kan je kiezen om een senioren telefoon met SOS knop aan te schaffen. Deze telefoon is geschikt om te telefoneren met andere personen, maar ook om alarm te slaan indien dit nodig is.

Doordat je maximaal vijf personen kunt aanmerken welke gecontacteerd wordt bij nood zal er altijd iemand reageren. Wel is het verstandig om ervoor te zorgen dat deze personen in het bezit zijn van de voordeursleutel.

Het installeren van deze telefoon spreekt voor zich. Door de stappen in het begin te volgen zal je binnen enkele minuten gebruik kunnen maken van de telefoon. Het is wel van belang om geen pincode te hanteren wil je de telefoon van de vergrendeling af kunnen halen. Kies er dus gerust voor om een telefoon in te stellen zodat een persoon dit meteen kan gebruiken.