Het voordeel van vegan supplementen

vitamine c vegan

De verkoop van vegan supplementen is in de achterliggende jaren flink gegroeid. Veganisten en vegetariërs kiezen er steeds vaker voor om gebruik te maken van supplementen die diervriendelijk zijn en geen dierlijke vetten bevatten. Veganisten eten niet alleen geen vlees, maar mijden alle producten waar dierlijke ingrediënten in zitten. Voor wie als veganist wil leen en geen cruciale vitaminen en mineralen wil missen, vegan voedingssupplementen beschikbaar. Wat zijn de grootste voordelen van vegan supplementen gebruiken, zoals vitamine C vegan? In dit blog kun je alles lezen over de meerwaarde van dit soort supplementen!

1. Vegan supplementen worden snel door je lichaam opgenomen

Wie kiest voor het gebruik van 100 procent plantaardige voedingssupplementen, ofwel vegan supplementen, is dat veganistisch middelen gemakkelijker en sneller verteren dan supplementen die dit niet zijn. Een vitamine C vegan wordt door je lichaam dan ook sneller opgenomen dan een vitamine C supplement met dierlijke ingrediënten.

vitamine c vegan

2. Vegan supplementen zijn goed voor je lichaamsgeur

Een vitamine C vegan pil of een compleet vegan supplement levert naast de vele gezondheidsvoordelen van dit soort supplementen, ook als voordeel op dat je lichaam er frisser door gaat ruiken. De reuk van je zwet wordt namelijk sterk bepaald door wat je eet. Geruik je voedingsstoffen met veel dierlijke vetten, dan is dit voor mensen met een scherpzinnige neus goed te ruiken. Kies je voor plantaardige voedingsstoffen, zoals een vegan supplement, dan gaat je lichaamsgeur er op vooruit en ga je lekkerder ruiken.

3. Vegan supplementen helpen om je BMI te verlagen

Heb je te kampen met overgewicht of wil je een paar kilo’s kwijtraken. Dan helpen vegan voedingssupplementen je om op gewicht te blijven en je BMI, je Body Mass Index, omlaag te brengen. Je kunt als vleeseter vegan supplementen dus prima gebruiken om wat af te vallen.

4. Vegan supplementen helpen tegen huidproblemen

Mensen die te maken hebben met huidproblemen, zoals acné of eczeem, kunnen veel baat hebben bij het gebruik van supplementen vegan. Omdat er geen dierlijke ingrediënten in verwekt zijn, zijn vegan supplementen een goed middel om huidirritaties tegen te gaan en te voorkomen.