Wat een kattenmand voor je kat én jou kan betekenen 

kattenmand

Het hebben van een goede kattenmand is erg belangrijk voor katten. De dieren staan erom bekend dat ze – in tegenstelling tot honden – over het algemeen heel goed alleen kunnen zijn en goed voor zichzelf kunnen zorgen. Echte einzelgängers. Hoe sterk kattenliefhebbers zich ook tegen dat idee verzetten, onderzoekers vinden steeds vaker bewijs dat katten zich niet zozeer aan hun baasje hechten maar vooral aan hun omgeving. Af en toe knuffelen en kroelen is prima, maar niemand mag vergeten dat elke kat geregeld wat me-time nodig heeft. Een plek om zich terug te trekken en even alleen te zijn.

Een kattenmand als hun eigen plekje

Een eigen kattenmand kan een kat die ontspanning bieden. Niemand anders ligt erin, alleen zij zelf. Het is hun persoonlijke plekje. Hun relaxplek voor tijdens de middag en hun warme bed in een koude winternacht. Een kattenmand geeft je kat duidelijkheid en rust: dit is zijn of haar eigen plek en hier kan de kat altijd liggen. Op den duur zorgt dat ervoor dat je kat zich meer geliefd en gewaardeerd voelt. Bovendien hecht het dier zich meer en meer aan de leefomgeving zodra zich daar een kattenmand (met zijn of haar eigen geur) bevindt om zich in terug te trekken. Je kat heeft het naar zijn zin en voelt niet de behoefte om van huis weg te lopen.

kattenmand

Nooit meer kattenharen in je bed

Het hebben van een kattenmand heeft daarnaast voordelen voor jou zelf, als baasje van de kat. Waar je kat voorheen altijd bij jou of je huisgenoten in bed kroop als die niet in het holst van de nacht op jacht was (en zo het hele huis wakker hield), slaapt je kat van nu af aan in zijn of haar eigen kattenmand. Geen kattenharen in je bed meer dus. Dat bespaart je een heleboel keer bedden verschonen. Daarnaast schrik je niet meer om drie uur ’s nachts wakker van kattennagels in je gezicht. Ik zou zeggen: koop snel die kattenmand! Zowel je kat áls jij zullen er veel plezier en profijt van hebben.