Volop keuze bij een exchange

crypto

Tegenwoordig hoef je niet lang te zoeken naar een crypto exchange, het aanbod is enorm te noemen. Zowel bij Nederlandse als buitenlandse exchanges kun je kopen en verkopen van onder andere Bitcoins. Bitvavo in Nederland is een uitstekende handelsbeurs, waar je een zeer lage commissie betaald. Perfect voor zowel de beginnende als de ervaren handelaar, al je tegoeden worden niet alleen veilig maar zelfs verzekerd opgeslagen. Door de crypto’s te staken is het mogelijk om er rente over te krijgen. 

Beste Bank

Begonnen als Bitcoin exchange

Een crypto exchange is in de meeste gevallen begonnen als een Bitcoin exchange, tegenwoordig kun je bij iedere exchange verschillende cryptomunten verhandelen. We kunnen eigenlijk spreken van een crypto beurs, vanaf 2016 is het aantal flink toegenomen. Naast Bitcoin zijn er vandaag de dag duizenden verschillende crypto valuta’s, deze worden verhandeld op exchanges. Het valt tevens op dat de kosten per exchange flink kunnen verschillen, open je ergens een rekening vergelijk deze dan met een andere aanbieder. 

Europese richtlijnen

Bij een crypto exchange is het wel van belang dat de Europese richtlijnen in acht worden genomen tegen anti witwas praktijken. In Nederland is de wetgeving flink aangescherpt, Bitvavo bijvoorbeeld is nu officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Niet voor niets wordt een Nederlandse exchange aangeraden om op te handelen, wel blijft het zo dat er verschillende types dienstverleningen zijn. Het verschil zit vooral in de fees, waar je bij de een maximaal 1.4% betaald, kun je bij een ander meer dan het dubbele betalen.